Budapest-Mátyásföldi Szent József Plébánia
 Szentségimádás
 Cursillo mozgalom

Szentségimádás

Oltáriszentség imádása

Főegyházmegyei rendelkezés alapján Plébániánkon az évi kétszeri szentségimádási nap május 1-én és november 9-én van, a jelenlegi rend szerint 14:00-17:30 között.

Plébániánkon heti rendszerességgel péntekenként az esti 18:00 órakor kezdődő szentmise után 19:30-ig szentségimádásra van lehetőség. Ez csöndes idő, amelyben a résztvevők az Úr jelenlétében imádkozhatnak.

A Központi Oltáregyesület gondozásában Honlap indult a magyarországi szentségimádások rendjével

A Központi Oltáregyesület hivatása és küldetése, hogy előmozdítsa az országban a szentségi Jézus tiszteletét. Ennek a küldetésnek a szellemében indítottak honlapot, azzal a szándékkal, hogy az internet segítségével mintegy láthatóvá tegyék az országban zajló folyamatos imádságot. A honlap segítséget nyújt azoknak, akik helyet, lehetőséget keresnek az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus imádására; erőforrás lehet azoknak, akik valamilyen akadályoztatás miatt csak vágyakozásukkal tudnak csatlakozni a szentségimádókhoz.

Így a közösségi háló segítségével összefűzhetjük a kegyelem hálóját, megvalósíthatjuk Krisztus akaratát:Úgy világítson a ti világosságotok az emberek előtt, hogy […] dicsőítsék Atyátokat, aki a mennyben van.(Mt 5,16)

A szentségimádási időpontok elérhetőek a www.szentsegimadas.hu oldalon. Az oltaregyesulet@gmail.com címen folyamatosan jelezhetik, hogy hol és mikor tartanak szentségimádást – szerepel az MKPK Sajtószolgálatának január 15-i közleményében.

Magyar Kurír

 

 

 

Hozzáadás dátuma: 2008.03.03. 22:20
Utolsó módosítás dátuma: 2017.01.15. 22:27


Címünk: Templom: 1165 Budapest, Paulheim József tér 1. Plébánia és Közösségi Ház: 1165 Budapest, Pilóta u. 27.
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu