Budapest-Mátyásföldi Szent József Plébánia
 Miserend Budapest XVI. kerületében
 Elérhetőségünk
 Templom Története
 Hitoktatás
 Szt. Cecilia Énekkar
 Szt. József Scola
 Cserkészcsapatunk
 Rózsafűzér Társulat
 Szentségimádás
 Karitász
 Cursillo mozgalom
 Testvér Egyházaink Életéről
 Mátyásföldi Római Katolikus Közösségi Házért Alapítvány
 Alpha Mátyásföldön
  Alpha kurzusról
 Alpha kurzus támogatása
 Ajánlott honlapok
 Vetítő programunk
 Havi Programjaink
 Heti hirdetések
 Google Naptár a plébánia programjaival
 Egyházközségi Képviselőtestületi választás
 Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus 2020
 ARCHIVUM
 Adoráció - szentségimádás iskolája

Alpha kurzus támogatása

KEDVES TESTVÉREK!
KÉRJÜK, JÁRULJATOK HOZZÁ AZ ALPHA KURZUS SIKERÉHEZ!
(KÉRÉS A PLÉBÁNIA TAGJAI FELÉ):

Ugyan Az Alphát elsősorban a kereszténységet nem ismerők számára találták ki, hisz a keresztény hit alapjairól hallhatunk az előadásokon, de alkalmat teremt arra is, hogy a templomba járó keresztények felfrissítsék, elmélyítsék hitüket és személyesebbé tegyék Krisztushoz tartozásukat. Az Alpha-módszer így válik hatékony eszközzé a keresztény közösség építésében. A kurzusra úgy lehet a leghatékonyabban meghívni a nem keresztény vagy hitüket nem élő testvéreinket, ha mi magunk is részt vettünk egy kurzuson. Így nem küldjük, hanem valóban hívjuk az illetőt. Az első kurzusra főleg plébániánk tagjait hívtuk, a következő kurzusokra viszont már a résztvevők hívják barátaikat, ismerőseiket, s természetesen szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Egy-egy új kurzus indulásakor segítségeteket az alábbiakban várjuk:

 • SÜTEMÉNY
  Az Alpha kurzus sikeréhez nagyban hozzájárul a vendéglátás. A résztvevők vendégeink, akiket olyan nagy szeretettel veszünk körül, mint a legkedvesebb vendégeinket. A kurzus minden alkalma vacsorával kezdődik. Mint jó házigazdák, szeretnénk süteménnyel is kedveskedni vendégeinknek. Ehhez — a házi süti elkészítéséhez kérjük a segítségeteket —, illetve keressünk a családban, a közösségben, barátok, ismerősök között is erre vállalkozót. Egy alkalomra többen is süthetnek, mivel egy-egy ember valószínűleg nem tud egyszerre annyit sütni, hogy az, az összes résztvevőnek elég legyen. (Az eddigi kurzusok résztvevőinek száma igen változó volt, hol 15-, hol közel 30 fő volt.) Kérjük, hogy amennyiben — érzel magadban annyi lelki erőt, hogy egy-egy tálca süti megsütésével hozzájárulsz a mi szolgálatunkhoz és — vállalod a segítséget a süteménysütésben, úgy a következő adatokat add meg: név, telefon, e-mail, illetve majd a konkrét időpontok ismeretében a dátum, a sütemény neve és a vállalt mennyiség.

 • VACSORA
  Keresünk segítőket egy-egy egyszerű hétfő esti vacsora előkészítéséhez is. Ezen a téren nagy feladat, hogy mindig időben a helyszínen legyen az előre megbeszélt étel, tálalható formában. Ha valaki szívesen főzne, de a nagy mennyiség szállítása gondot okoz számára, szívesen elhozzuk az elkészült ételt. A sütemény-vállaláshoz hasonlóan itt is kérjük a jelentkezést, s egyeztetjük a szükséges teendőket.

 • HÁTTÉR MUNKA
  Keressük azokat a testvéreket, akik más szolgálatok (terem berendezése, terítés, vendégfogadás, egyéb technikai dolgok) végzésével szeretnék közös missziónkat segíteni.

 • IMAHÁTTÉR
  Ha nem tudsz senkit elhívni, nem tudsz főzést, terítést sem vállalni akkor is segíthetsz! Imádkozz azért, hogy legyen elég jelentkező, és hogy ez az evangelizáció meghozza gyümölcsét! Nagy szükség van a háttérben imádkozó testvérekre, mert szolgálatunk gyümölcsét az Úr érleli meg!

JELENTKEZÉS SEGÍTŐNEK:

Ha van kedved csatlakozni az Alpha plébániai csapatához, akár úgy, hogy a helyszínen segítesz teríteni, tálalni, a konyhában segíteni, akár úgy, hogy egy-egy alkalomra bekapcsolódnál a főzésbe, kérjük, jelentkezz Szabó Szilárdné, Jutkánál az mf.sztjozsef.alpha@gmail.com e-mail címen vagy telefonon a 403-2023 vagy a 06-30/900-3454 számon.

Segítségeteket előre is köszönjük, szolgálatotokat hálás szívvel fogadjuk!

Az Alpha-Csapat nevében: Szabó Szilárdné, Jutka

 

 

 

Hozzáadás dátuma: 2017.03.07. 19:27
Utolsó módosítás dátuma: 2017.03.07. 19:27


Címünk: Templom: 1165 Budapest, Paulheim József tér 1. Plébánia és Közösségi Ház: 1165 Budapest, Pilóta u. 27.
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu